I celebrated my husband’s birthday THREE TIMES in the past week! 3 cakes, 3 different audiences…

I remember asking him what he would do for his birthday, and I gave him 3 choices…stay@ home low-key celebration, restaurant celebration w/ friends, or family gathering celebration. And somehow, he managed to get all of them!

So the family come over yesterday afternoon. This time, I made everything green. Not as in sustainable, but as in the color of green, so as to look cool and light on eyes.

The main dish was  chicken with chimichurri sauce, which is a popular Argentinian steak sauce that contains  parsley, garlic, onion, spices and oil. We use it often to marinate both meat dish and fish dish at home. I like parsley a lot, so amount of our parsley we use is pretty great. This time it was a CRAZY amount because I used it for the sauce, a bacon savory cake, and a chilled cucumber and broccoli soup. Everything was vivid green!

The birthday cake was a chocolate roll cake. Isabel came over the night before to get the right kind of sponge cake and I decorated it with chocolate cream & green tea.

My mom gave me an idea of making an ice bowl. With a few tries, the ice bowl was successfully completed with some herb leaves in it for color. It kept the grapes on the table for a good 4 hours and captivated everyone!

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Green birthday menu

Cucumber prosciutto pinchos(きゅうり、生ハム、クリームチーズのピンチョス)

Parsley & bacon cake(パセリとベーコンのケーキ)

Green gazpacho  (緑の野菜の冷製スープ)

Cauliflower ricotta salad  (カリフラワーの リコッタ サラダ)

Chicken chimiturri on green perilla rice (チキンのチミチュリソース和えと青じそごはん)

Green tea & chocolate roll cake  (チョコレートロールケーキ)

Green grapes in ice bowel  (マスカット、氷のボウル入り)

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先週ロイの誕生日がありました。

事 前に何をしたいか聞いた所、家でゆっくりしたいとの事だったので、当日は二人で家で祝うのにバースデーランチをセッティングしました。が、なぜか当日に なって友達とレストランに夕食にも行くことになり、双子の弟と他の家族もやはり呼びたいという事で、別に招待する事になりました。3択で質問したの に結局は全部やるハメになったわけです。

昨日の日曜日は彼の家族がやってきました。今回のメニューは涼しげになるように、すべてグリーンで統一しました。

メ インのチキンはチミチュリというアルゼンチン風のソースに絡めました。これはパセリ・ニンニク・香辛料のみじん切りと油と酢などをまぜたもので、主にス テーキ肉と合わせるのですが、家では魚などにも使っています。パセリは私が小さい頃から好きなので普段から消費量が多いのですが、前菜のケーキにも冷製 スープにも入っているので今回ものすごい量のパセリを使いました。栄養価も高いですが、なんと行ってもパセリを使うと緑の鮮やかさが違います。

最後のケーキはチョコレートと抹茶のロールケーキにしました。前日イザベルが来てスポンジ部分を手伝って行ってくれたので、後は夜中にぐるぐると巻いていって2段の形に整えました。

私の母の提案で氷の器も作りました。入れようと思っていた冷たい前菜は変更したのでマスカットを入れただけでしたが、常温で4時間程、溶けた水は定期的に捨てなければなりませんでしたが,目でも楽しめました。

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