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Our gingerbread house this year was inspired by Le Corbusier’s Villa Savoye. It was very tasty, but I have to say that the my version didn’t pay homage to the original very well. The proportions of the building is off and the roof top design is much more complicated than I thought. I guess I totally ignored the “five points of modern architecture”!

This is the second attempt to copy famous architecture ( I tried to make a house by Antoni Gaudi last year) in cookies. And what did I learn? Researching the model before I make it, is more important than afterwards. Now, I am enjoying more images of the house and admiring it more than ever!

Remi cannot eat this yet, but I’d like gingerbread housemaking to be a continuing family tradition!

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今年のジンジャーブレッド・ハウスはスイス生まれの建築家、コルビュジェの”ヴィラ・サヴォア”をモデルにしてみました。シンプルで簡単かと思いきや、計算されたプロポーションに加え、屋上から内部が込み入ったデザインになっており、結果、かなりいい加減なヴィラ・サヴォアが出来上がりました。

痛感したのはやはり、事前によくよくとリサーチする事が大事だと言う事です。何となく作ってしまってから写真を見直して、改めて感心しています。おいしく出来たんですけどね。まあ、作業は楽しいので、うちの新しいホリデーの習慣として定着させたいです。レミが甘い物を食べれる頃迄は腕が上がる事(技術も観察力も)を期待したいです。

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